2012. július 3.

Wimbledon: Esős hétfő

Az előző bejegyzésemben említettem, az eső miatt könnyen előfordulhat, hogy nem tudnak minden hétfőre tervezett mérkőzést megtartani. Az időjósok ezúttal jól végezték a dolgukat, és a prognosztizált eső megérkezett Wimbledonba. A center pályán, köszönhetően a tetőnek, megtartották mindhárom találkozót. Elsőként Roger Federer lépett pályára, aki hátfájdalmai ellenére 7-6(1), 6-1, 4-6, 6-3-ra nyert Xavier Malisse ellen. A negyeddöntőben Mikhail Youzhny vár a korábbi világelső, hatszoros wimbledoni bajnok svájcira. Az orosz 6-3, 5-7, 6-4, 6-7(5), 7-5-re nyert nyolcaddöntős ellenfele, Denis Istomin ellen. Rajtuk kívül még Novak Djokovic tartozott a férfi egyes mezőnyből a szerencsések közé, vagyis akik be tudták fejezni mérkőzésüket a hétfői játéknapon. A jelenlegi világelső szerb 6-3, 6-1, 6-3-ra nyert honfitársa Viktor Troicki ellen.

Andy Murray 7-5, 3-1 (40-0)-ig jutott Marin Cilic ellen, amikor az eső miatt félbeszakították a mérkőzésüket. Ez - főleg így, hogy csak kedden folytatódik a találkozó - elsősorban a horvát számára lehet kedvező. Mardy Fish 6-4 1-1 (40-40)-re vezetett Jo-Wilfried Tsongával szemben, amikor félbemaradt az a találkozó. Florian Mayer Richard Gasquet ellen 6-3, 2-1 (15-15)-re állt, amikor jött az esőszünet. Andy Murray az egyes pálya első mérkőzésén folytathatja, Mardy Fish a kettesen kezd, Florian Mayer pedig a hármason. Előbbi 12:00-kor, utóbbi kettő 11:30-kor kezdődik helyi idő szerint.

Szintén délben kezd a centeren Juan Martin Del Potro David Ferrer ellen. Philipp Kohlschreiber a 12-es pálya első mérkőzésén játszik Brian Baker ellen, vagyis a visszamaradt férfi egyes nyolcaddöntőkkel indul minden pályán a napi program a keddi játéknapon. Megjegyzem, kedden is a hétfőihez hasonló idő várható, sőt, szerdán is kevésbé esős, de mindenképp esővel tarkított játéknap várható a jelenlegi legfrissebb előrejelzések szerint. Csütörtökön azonban visszatérhet a napsütés, ami viszont csak rövid ideig tart, péntektől újabb esőt jósol a meteorológia.