2012. április 22.

Pole után futamgyőzelem

Tegnap még csak reménykedhettem benne, ma már viszont örülhetek is neki. Sebastian Vettel megszerezte a Red Bull Racing (és saját maga) idei első futamgyőzelmét a Bahreini Nagydíjon, amely startját a lehető legjobb pozícióból, az első rajthelyről várhatta. Érdekesen folytatódik a dobogó, annak második és harmadik fokán is a Lotus csapat pilótái állnak, ami azt jelenti, hogy mindhárom versenyző, aki a dobogóra állhatott ma, Renault motorral érte el az eredményt. Második lett Kimi Räikkönen, aki rövid ideig még a futamgyőztes Vettelt is támadta, harmadik pedig - kizárásos alapon - Romain Grosjean lett. Idén először szerzett pontot Felipe Massa, miután a kilencedik helyen intették le, de a Ferrari házi versenyét ezúttal is Alonso nyerte, aki hetedik lett. 

Michael Schumacher váltócseréje miatt a 18. helyett csak a 22. helyről rajtolhatott, innen sikerült felérnie az utolsó világbajnoki pontot érő helyre, vagyis tizedik lett. Csapattársa, Nico Rosberg az ötödik helyről rajtolt, és a futamot is ugyanebben a pozícióban fejezte be. Nem volt szerencséje a McLaren pilótáinak. Hamilton egyik szerelője miatt töltött extra időt a boxban, és csúszott vissza a nyolcadik helyig, Jenson Button pedig technikai hiba miatt be sem tudta fejezni a mai futamot. Vettel nem csak a pole pozíciót és a futamgyőzelmet szerezte meg ezen a hétvégén, de a leggyorsabb kört is ő futotta. A 41. kört 1:36.379 perc alatt teljesítette a németek kétszeres világbajnoka.

A mesterhármassal nagy lépést tett az újabb sikeres címvédés felé Sebastian Vettel, aki 53 pontjával átvette a vezetést az egyéni világbajnoki címért folyó küzdelemben. Második helyen Lewis Hamilton áll 49 pontjával, harmadik Mark Webber 48 ponttal. Jenson Button és Fernando Alonso is 43 pontot gyűjtött össze az eddigi négy futamon. A csapatok között a Red Bull Racing vezet 101 ponttal, megelőzve a 92 pontos McLaren-Mercedest. Harmadik 57 ponttal a Lotus, őket 45 ponttal a Ferrari követi, a Mercedes 37 pontja a konstruktőri világbajnokság ötödik helyére elég. A következő megálló a Circuit de Catalunya, vagyis a Spanyol Nagydíj, de csak három hét múlva, azaz május 13-án.