2011. november 3.

IV. Tennis Classics

Ahogy korábban írtam, szombaton rendezték meg immár negyedik alkalommal a Tennis Classics nevet viselő teniszgálát. Tavaly a bejáratoktól balra eső oldalon vettem jegyet, idén jobboldalra. A szektor és a hely nem változott, csak a bal oldali helyem jobb oldali megfelelőjén ültem - illetve ez így nem teljesen igaz, mert egy sorral előrébbre tudtam most helyet foglalni. Nagyon pontosak voltunk, mert a délután 2 órai kapunyitáskor már ott voltunk, pedig elsőre túlmentünk azon, ahol be kell menni a parkolóházba. Nem, ezen már nem lepődtünk meg, menetrendszerű volt, tavaly sem sikerült elsőre. :)

Tavalyhoz hasonlóan idén is a program kezdetekor még volt bőven üres hely, sokan az első félórában érkeztek csak meg. A legnagyobb érdeklődéssel a Verdasco - Monfils találkozót várta a közönség, ekkor lényegében telt ház volt, és ekkor ki-be sem járkáltak annyira. Egyébként valóban ez volt a legjobb, és az igazi meglepetést Verdasco szolgáltatta. Monfilsról tudtuk, hogy mit várhatunk tőle, hiszen neki néha a "komoly" mérkőzései is olyanok, mintha bemutatógálán játszana, viszont a spanyolról nem gondoltam, hogy ő is tud ilyen lenni. És tud, sőt! Jól el is húzták egyébként a találkozójukat, emiatt például a Sport1/Sport2-n ki is csúsztak az időkeretből (mert persze a fontos volt a foci, nem mintha az összes többi sportadón nem ugyanúgy foci lett volna, Tennis Classics meg ugye magyar, egyszer van csak egy évben, ergo nem annyira fontos végig leadni)

Verdasco és Monfils a párosban is érdekelt volt, itt már pályára lépett Bahrami is, aki előtte Morvai Viktóriával is játszott egy kicsit. Őt Taróczy Balázs tartotta fontosnak, hogy bemutassa a hazai teniszszerető közönség számára, és ha minden jól alakul, akkor még sokszor hallhatjuk/olvashatjuk a nevét. Viktória egyelőre a nála két évvel idősebb játékosok között arat sikereket, és máris fényes jövőt jósolnak neki. A kislányra egyébként máris felfigyelt a világhírű Nick Bollettieri edző, és Marija Sarapova szerint is óriási tehetség. A kezdet tehát jó, reméljük a folytatás is ilyen lesz. Sajnos a közelmúltban olvashattuk egy másik ígéretes versenyzőnkről, hogy a számos siker után mióta a felnőtt mezőnybe lépett, azóta az edzések helyett inkább a bulizást választja. Bár állítólag most már szeretné ő is megtalálni e kettő ideális egyensúlyát, reméljük sikerül, és hamarosan tőle is győzelmeket láthatunk. (Ugye mindenki tudja kire gondoltam?)

Tehát a végén volt még egy Verdasco, Bahrami - Monfils, Santoro páros találkozó. Ennek a vége este 10 óra előtt pár perccel volt. Itt már volt minden, még tánc is, erről ha jól láttam a Tennis Classics oldalára töltöttek is fel videót. Összességében tehát remek rendezvény volt, még - bár lehet csak a friss élmények miatt - a tavalyit is felülmúlta. Jövőre is mindenképp tervbe van véve a részvétel. Ha lemaradtál róla, a SportM-en még párszor megnézheted. Például kedden este 8 órától és szerdán délután kettőtől is leadták már, de jön még szombaton délután 2 órától, vasárnap 20:30-tól, és még sorolhatnám. Szóval nehéz nem meg nézni legalább egyszer az ismétlést, mert annyiszor műsorra tűzi még a sportcsatorna. Szerda este az RTL Klub Fókusza is foglalkozott a teniszgálával.

Egy észrevétel a végére: Sajnos sokan vagy először láttak parkolóházat, vagy egy bunkó parasztok, esetleg a kettő együtt. Ahelyett, hogy először kezelték volna a parkolókártyájukat az automatáknál, előbb autóba ültek, előre jöttek a sorompó közelében levő automatákig, majd kiszálltak kezelni a kártyát. Viszont akik láttak már parkolóházat, nem bunkó parasztok, esetleg e kettő együtt jellemző rájuk, ők már (hosszú) sort alkottak ott. Így viszont az előbbi csoport feltartotta azokat, akik az utóbbiba tartoztak, már végeztek, és mentek volna ki a parkolóházból. (Illetve voltak olyanok is, akik már az érkezéskor kifizették a fix 1000 Ft-ot a parkolásért) Még több kép található a rendezvény Facebook oldalán, az itt láthatók is onnan vannak, és majd én is válogatok párat, amit feltöltök valahova - mondjuk a Facebookra.