2011. szeptember 12.

Szüreti Napok 2011

Eltelt egy újabb év, a héten ismételten megrendezésre kerülnek a Szüreti Napok Szekszárdon. Az idei program is csütörtökön kezdődik, és vasárnap a zárónap. Már első este igazi sztáregyüttes lép fel a Béla király téri nagyszínpadon. Ők a Magna Cum Laude, akik mostanság a rádiókban legtöbbet A főnököm című számukkal szerepelnek. A rendezvény kulcsmomentumára, a szüreti felvonulásra szombaton 15:00 órától kerül sor. A borudvarban a borvidék pincészetei szép számban képviseltetik magukat, közülük néhány: Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás Pincéje, Fritz Pincészet, Heimann Családi Birtok, Szent Gaál Pincészet Zrt., Takler Pince Kft., Tüske Pince, Tűzkő Birtok, Twickel Szőlőbirtok, Vesztergombi Pince, Vida Családi Borbirtok. Idén is megválasztásra kerül a szüret szépe, tavaly ezt a címet Szőts Barbara nyerte el, az első udvarhölgy Dávid Orsolya, a második udvarhölgy Szabó Katalin lett. A közlekedőknek az alábbiakra kell felkészülniük:
A Szekszárdi Szüreti Napok ideje alatt a belváros teljes területén útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra és parkolási tilalomra lehet számítani. A közlekedésre vonatkozó korlátozások a város lakóinak zavartalan, nyugodt szórakozását szolgálják. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendezvény hetében 2011. szeptember 13- tól szeptember 19-ig a Borpavilonok építése és bontása miatt a Béla király tér, szeptember 14-től szeptember 19-ig a múzeum sarkától az Széchenyi utcáig a Vidámpark miatt, az úttest lesz lezárva. A Bezerédj u. 2011. szeptember 15-én 9.00 órától szeptember 19-én 24.00 óráig a forgalom elől le lesz zárva. A rendezvény ideje alatt szeptember 16- án 16 órától– szeptember 18.-án 24.00 óráig az ÁNTSZ székháztól a Skála sarokig a Széchenyi u. lesz lezárva a forgalom elől. A szombat délutáni felvonulás ideje alatt a Bezerédj u. - Széchenyi u. - Szent László u. - Flórián u. - Béla király tér útvonalon lesz lezárás kb. 17 óráig. Ezeken az utcákon kérjük, hogy a rendezvény teljes ideje alatt ne parkoljanak, ne hagyják autójukat a kijelölt parkolóhelyeken SEM. Az otthagyott gépkocsikat a rendezőség elszállítja, a szállítás költsége a gépkocsi tulajdonosokat terheli. A rendezvény alatt a helyi és helyközi járatok terelőúton közlekednek, kérjük utazás előtt érdeklődjenek a változtatásokról.
További információk a rendezvény hivatalos honlapján, a www.szekszardiszuretinapok.hu honlapon, a Tarr Kft. és az Oktel Kft. közös élő közvetítése - sajnos a szerzői jogok miatt a színpadok nem - a www.szuretinapok.hu oldalon, míg a felvonulás idén is a www.pixeltv.hu oldalán tekinthető meg. Még több szekszárdi link pedig a szekszard.lap.hu oldalon.