2010. december 24.

Karácsonyi fények

Ma este Karácsonyi fények magyar címmel lesz a hazai premierje (tudtommal legalábbis - nem fizetős csatornán - még nem játszották itthon) a Christmas Cottage, vagy akinek úgy ismerősebb: Thomas Kinkade's Home for Christmas című filmnek. Ez utóbbi címből kiderül, hogy egy életrajzi ihletésű filmről van szó, melynek középpontjában az Amerikában ünnepelt és elismert festő áll, akinek képeivel azonban itthon is találkozhattunk. Róla egyrészt a LOSZ, másrészt a hivatalos honlapján olvashatsz bővebben.

A filmben a főszerepet, a festő Thomas Kinkade szerepét Jared Padalecki játssza. Rajta kívül a főbb szerepekben feltűnik még Marcia Gay Harden, illetve Peter O'Toole is. Előbbi játszik egy másik filmben is, amit tervezek a két ünnepek között megnézni valamikor. A Láthatatlan (The Invisible) című filmre gondolok, amiben a főszereplő édesanyjának szerepét kapta meg. De egyébként nem hinném, hogy a három főszereplő közül bárkit is külön be kellene mutatnom.

Tehát akkor a lényeg röviden: Ma a TV2-n 22:50-től Christmas Cottage (avagy Karácsonyi fények, de a magyar címet még szoknom kell) Jared Padalecki főszereplésével. Bár az IMDb értékelése mindösszesen 6,3/10 532 szavazatot figyelembe véve, szerintem így karácsony estére egy tökéletes választás lehet ez a film. Ha másért nem, már csak azért is, mert nem láttuk az elmúlt 10 évben tízszer karácsonykor - hiszen 2008-as a film :-))