2010. november 1.

III. Tennis Classics

Szombaton volt a Budapest Sportarénában a III. Tennis Classics, mely eseményre idén először én is elmentem, köszönhetően annak, hogy születésnapomra kaptam belépőjegyet rá. Mivel már időben ott voltunk, így láthattuk a Play & Stay keretében, hogy az igazán fiatalok közt is van pár tehetségünk már, remélhetőleg az évek múlásával nem fognak elkallódni. A fő program pedig délután három órakor kezdődött, elsőként egy páros mérkőzéssel. Itt (is) pályára lépett a közönség nagy kedvence, az iráni születésű, de Párizsban élő Mansour Bahrami. Az ő párja volt Temesvári Andrea, a másik oldalt pedig a jelen és a jövő két nagy tehetsége, Szávay Ágnes és Fucsovics Márton alkotott egy párt. A mérkőzést 6-3-ra utóbbiak nyerték.

Őket követte a Play & Stay eredményhirdetése, ahol a díjakat a következő mérkőzés két főszereplője, Ivan Lendl és Mats Wilander adta át. Itt sajnos a második szett első felét nem láttam, mert fel kellett kelnem kicsit, és némi sétával a folyosón egybeiktatva megvolt az ebéd is, illetve felkerestem a "játékos" standot, hátha kisorsolnak. A második szett második felére azonban már visszaértem, így láthattam, amint a televíziós karrierben is sikeres Wilander 6-4-es első szett után 4-6-ra elbukja a másodikat, és következhet a champions tie break. Ez ugye annyiban tér el a megszokott rendtől, hogy nem normál harmadik szett következik, hanem tie break, de attól meg eltér annyiban, hogy nem hatig, hanem tízig mennek. Itt a svéd nyert 10-5-re, de ettől függetlenül Lendl sem volt csalódott.

A harmadik mérkőzésre a jelenbe csöppenhettünk ismételten vissza, hiszen az ATP világranglista ötödik és hatodik játszott egymás ellen, ami nevekkel annyit tesz, hogy Tomas Berdych és Robin Söderling érkezett a pályára. Látványt tekintve azt hiszem ez végzett a negyedik helyen a négy mérkőzés közül, de élményben semmiképpen sem utolsó látni korunk két nagy teniszcsillagát. Robin Söderling már kvalifikálta magát az év végi londoni tornára, míg Tomas Berdych közel áll hozzá, hogy szintén ott legyen a tornán, amire csak a legjobb nyolc kap meghívást. Ami pedig az eredményt illeti, itt is champions tie break döntött, illetve az első szett végén egy hagyományos tie break is volt. A mérkőzést a cseh nyerte meg, aminek bizonyára a cseh tévé helyszínen forgató munkatársai is örültek.

A nap zárásaként következett a  egy újabb találkozó, melyben ismételten szerepet kapott Mansour Bahrami, ezúttal Ivan Lendl oldalán, a másik párost pedig Mats Wilander és Fucsovics Márton alkotta. (a facebookos képeknél a párosítást véletlenül elírtam ennél, hamarosan javítom) Azt hiszem ez kellett ide a végére, hogy - nagyrészt Bahraminak köszönhetően - ismét feldobják a közönség hangulatát, ami kicsit leült az előző Berdych - Söderling találkozó monotonitása alatt. Ez a mérkőzés az elsőhöz hasonlóan egy szettes volt csak, és 6-6 esetén - ami itt be is következett - jött a champions tie break. Azt pedig 11-9-re a hazai tehetséget is felvonultató Fucsovics-Wilander duó nyerte.

Összességében azt hiszem egy igazán kellemes kikapcsolódásban lehetett része mindenkinek, aki áldozott többet vagy kevesebbet a jegyre, és csak remélni tudom, hogy jövőre is lesz Tennis Classics. Az eseményt egyébként élőben közvetítette a Sport2 és a SportM is, ez utóbbi még több alkalommal meg is fogja ismételni, úgy mint például ma (hétfőn) 11:15-től.

A képekből párat (100+ :)) feltöltöttem a Facebook profilom alá, elvileg úgy, hogy láthassa akár ország-világ is, itt a link hozzá, ha meg mégsem menne, akkor kéretik kommentelni, és felteszem olyan helyre, hogy biztosan bárki megnézhesse a képeket, aki szeretné. És aki szereti a férfi teniszt, annak ajánlom az ATPhirek.hu Facebook oldalát is bejelölni, ahol majd értesülhettek első kézből a portál elindulásáról.