2010. szeptember 3.

Holnaptól nyaralás

Úgy bizony, mire szépen lassan vége lett a nyárnak, és beköszöntött a rossz idő, addigra eljött az én nyaralásom ideje is. Bár reménykedhetem az elmúlt évek tradícióiban, amikor szintén rossz idő lett szeptember első napjaira, és a folytatásra is hasonló rosszakat ígértek, de az időjárás eddig végül mindig - többnyire - rácáfolt. Idén is ebben bízom, mert bizony a meteorológiai előrejelzések nem annyira biztatóak, mint azt szeretném látni.

A Köpönyeg.hu szerint mondjuk valamivel már jobb a kép a legfrissebb előrejelzésük szerint, mint volt reggel. Ez pontosabban kifejezve a napok többségére legalább 20 fokos nappali hőmérsékletet jelent, és csak a hét elején riogat 5-6 fokos éjszakai hőmérséklettel. Az esőikon annyiból csalóka, hogy például itthon is rengetegszer ezt prognosztizálták, és végül mindenhol esett, csak Szekszárdon nem. No, Bükfürdő is hasonlóképpen szokott gyakorta funkcionálni. Illetve ilyen téren én csak pár napnyi előrejelzésben hiszek, 15-ben kevésbé. Főleg amióta látom, hogy mennyiben más képet fest a 00:00-kor és a 17:30-kor kiadott előrejelzés.

Mindamellett vége a nyárnak, a blog nyári pihenőjének is, igyekszem visszatérni rendszeres(ebb) frissítésekkel, így például a nyaralás alatt is igyekszem írni - kivéve, ha 24/7 a szobában kell lennünk a szakadó eső miatt, mert azt nem a legizgalmasabb tevékenység leírni, főleg nem az olvasni.