2010. július 4.

Szenzációs nap a magyaroknak

Akik ma úgy döntöttek, hogy Rafael Nadal és Tomas Berdych helyett a Sport2 műsorát választják, egy magyar sikerért szoríthattak. A sportcsatorna 2-es műsora ugyanis a Fucsovics Márton - Benjamin Mitchell junior döntőt közvetítette. A hazai fiú meghálálta a bíztatást, és közel másfél órányi játékot követően szettveszteség nélkül győzte le 6-4, 6-4-re ausztrál ellenfelét. Vagyis: Fucsovics Márton Wimbledon egyéni junior bajnoka lett a fiúknál.

A magyar sikerek sora azonban itt nem tört meg, és a Sport2 által felvételről adott Babos Tímea/Sloane Stephens és Irina Khromacheva/Elina Svitolina találkozó is a szoros kezdés után biztos magyar (rész)sikert hozott. Babos Tímea és amerikai ellenfele az első szettet még rövidítésben elbukta, de a következő kettőt 6-2, 6-2-re hozta. Vagyis: Babos Tímea Wimbledon páros junior bajnoka lett a lányoknál.

Nagy gratuláció mindkettejüknek, és további sok-sok sikert (melyet remélhetőleg úgyszintén nyomon követhetünk valamelyik sportcsatorna - csak ne a digisport.... - jóvoltából)!