2010. június 13.

Nincs meg a dobogó

Sajnos az idén először elbukott időmérő edzést követően a futamon sem tudott brillírozni a Red Bull Racing. Ráadásként Webber autójában még a váltót is ki kellett cserélni, így öt hellyel hátrébbról rajtolt csak, Vettel pedig megörökölte az ausztrál második helyét. A német RTL felvezető műsorában még jobbnak vélte a Red Bull stratégiáját Niki Lauda, mivel ők a keményebb keverékkel rajtoltak, a többiek a lággyal, amely a Bridgestone nyilatkozó szakembere szerint is a starttól használva 10 kört bírhat.

Az elején jónak is látszott a taktika, jól rajtolt Vettel, megőrizte második helyét, Hamilton és Alonso valóban ki kellett jönnie. Meglepetésre azonban a keményebb keverék sem bírta sokkal jobban, és a Red Bullok is jöttek ki, ekkor már csak negyedik volt Vettel. A pódiumról akkor kellett végleg lemondania, amikor az egyik körében a forgalom miatt hat másodpercet vesztett. A végén negyedikként futott be, közvetlenül mögötte ért be Webber.

Pozitívum, hogy most nem nullázott a Red Bull, illetve még mindig alapvetően jónak tűnik az autójuk, de egyre inkább az látszik, hogy utolérte őket a McLaren és a Ferrari is. Igaz, most elsősorban a stratégia döntött, amiben ezúttal alulmaradt a RBR csapata.

Két hét múlva Valencia, ott lehet javítani a jelenlegi álláson. Most ugyanis az újabb kettős győzelmet arató McLaren vezet 22 ponttal a konstruktőrök között a Red Bull előtt, míg a versenyzők között már 19 pontos Sebastian Vettel hátránya Hamilton mögött. Az is igaz, hogy az új pontrendszerben ez kevesebb, mint a futamgyőzelemért járó pontok. Webbernek jobb a helyzete, ő csak 6 pontos hátránnyal a harmadik.

A nem a legtökéletesebb Red Bull eredmény ellenére ez volt azt hiszem a legizgalmasabb futam idén, és Vettel első hellyel szívesen néznék akár több hasonlót is.