2010. június 22.

Ma 61 éves Meryl Streep

Ma ünnepli 61. születésnapját Meryl Streep, többek között a Mamma Mia! és Az ördög Pradát visel című film főszereplője. Meryl Streep 1949. június 22-én született, filmes karrierje 1977-ben kezdődött a Júlia című filmben. Első Oscar-jelölését A szarvasvadász című filmben nyújtott alakításáért kapta. 1979-ben a Kramer kontra Kramer című filmben egy nőt játszott, aki férjét és fiát elhagyja, alakításával elnyerte első Oscar-díját. A 16 jelölésével ő a legtöbbet nominált színésznő az Oscar-díj történelmében.

2008 nyarán mutatták be a mozik a Mamma Mia! című musicalt, melynek főszerepét Meryl Streep alakítja. A film az egész világon kasszasiker lett: 609 millió dollár összbevételt gyűjtött össze a moziknál és számos díjat nyert. 2009. január 7-én az Egyesült Államok legnagyobb közönségdíján, a People’s Choice Awards-on Streep kapta a legjobb dal eléneklésérét járó díjat, melyet 50 millió ember szavazata alapján ítéltek oda. A színésznő korábban már kilencszer elnyerte az elismerést.

A színésznő rajongóinak érdemes lehet felkeresni magyar nyelvű rajongói oldalát, mely szintén ma ünnepli - első - születésnapját: http://bit.ly/aJxhfY

Boldog születésnapot!