2010. május 16.

Kettős Red Bull siker!

A Red Bull Racing versenyzői alapvetően jó hétvégét tudhatnak maguk mögött. A Monacói Nagydíj időmérő edzését egy szenzációs körrel (1:13.826, miközben a második Kubica „csak” 1:14.120-at ment) nyerte meg Mark Webber, csapattársa mögüle, a harmadik helyről rajtolhatott. Az ausztrál jól rajtolt, megőrizte vezető pozícióját (mely a monte-carlói pályán már szinte előre borítékolja a győzelmet), miközben Vettel ugyancsak egy remek rajttal megelőzte Kubicát.
A versenyzők egy kört sem tettek meg anélkül, hogy pályára lépjen a Safety Car. Hülkenberg vágta falhoz az autóját az alagútban, szerencsére a németnek nem lett különösebb baja. Barrichello sem akart lemaradni csapattársa mögött, miután egy defekt miatt vágta falhoz autóját, a kormányát pedig a földre, amin két autó is átment. Negyedszerre Trulli és Chandhok miatt volt pályán a biztonsági autó, szerencsére ők sem sérültek meg a balesetben.
A Red Bull Racing kettős győzelmével elfoglalta helyét a csapatok világbajnokságában, ahol már eddig is kellett volna lenniük, vagyis 156 pontjukkal ők vezetik a listát. A versenyzőknél holtversenyben állnak az élen a csapat pilótái. Az egyéb mutatók miatt Webber áll előrébb, Vettel pedig csak második. Úgy látszik, hogy amióta szóba került az ausztrál menesztése, azóta magára talált, és sorban szállítja a remek eredményeket. Ettől függetlenül remélem, hogy a szezon hátralevő részében Vettel is magára talál – bár ez például a mostani második hely tükrében furcsán hangozhat –, és átveszi a vezető helyet, év végén pedig begyűjti a címet, amiről tavaly egy hajszállal lemaradt.