2010. március 13.

Boldog Születésnapot Emile Hirsch!

Emile Davenport Hirsch amerikai színész 1985. március 13-án született a kaliforniai Topangában. Karrierje az 1990-es évek második felében vette kezdetét. Apróbb szerepekben több sorozatban is feltűnt, ilyenek voltak például a Sabrina, a tiniboszorkány, avagy a Vészhelyzet című sorozatok. Látható volt továbbá a mérsékelt sikert elért Gargantua - Rejtelmek szigete című filmben is Adam Baldwin, illetve Julie Carmen oldalán.

Az első film, melyben igazi főszerep jutott neki, a 2002-es Oltári fiúk volt, amelyben Francis Doyle karakterét kellett megformálnia. Még ugyanebben megjelent egy másik filmje is A császárok klubja címmel, melyben Kevin Kline és Embeth Davidtz találkozhatunk vele Sedgewick Bell szerepében. Az Anyja fia című filmmel folytatta 2003-ban, mely film a közelmúltban látható volt az MGM műsorán is.

2004-ben a Szüzet szüntess című filmben tűnt fel, ahol a főszerepet, Matthew Kidman megformálását bízták rá. Ha azt mondom, hogy tini komédia, akkor feltehetően már mindenki kitalálta, hogy mi a film fő témája. Aki bizonytalan benne, ma este megnézheti a TV2 műsorán. Két évvel később az Alpha Dog című filmben láthattuk viszont, melyben rajta kívül szerepet vállalt Bruce Willis, illetve az addig inkább zenei karrierjéről ismert Justin Timberlake is.

Legújabb filmjei a Speed Racer, Milk, illetve a Woodstock a kertemben, illetve készülőben a Hamlet, melyben maga Hamlet szerepét játszhatja majd el a ma 25 éves Emile Hirsch. Boldog születésnapot!