2010. február 22.

ATP Dubai: 1. nap

Szombaton véget ért a WTA torna Dubaiban, vasárnap (a selejtező körökkel) pedig már az ATP-s verseny kezdődött, és a nőihez hasonlóan szombatig tart. Miután Roger Federer visszalépett a tornától, így a legmagasabban rangsorolt játékos Novak Djokovic lett, illetve ugyancsak itt van az előző heti Open13 tornától visszalépő Andy Murray is. Mindketten pályára is léptek már ma.

A szerb egész sima mérkőzést tudhat maga mögött, bár a második szettben sokat tett azért, hogy megnehezítse a saját dolgát. Végül 6-4, 6-4-es eredménnyel jutott tovább a következő fordulóba. Murray és Kunitsyn találkozóján a második game volt igazán izgalmas, és egyben maratoni hosszúságú. A skót ezzel kapcsolatban a Twitteren meg is jegyezte: "(...)That second game second longest in atp history or something..." A mérkőzés ezzel együtt sem nyúlt túl hosszúra, és 6-2, 6-3-as eredmény mellett biztosította a továbbjutást Andy Murray.

Gilles Simonnak nem jól kezdődik az idei év. Miután Memphisben kikapott 5-7, 2-6-re Olivier Rochustól már az első mérkőzésén, most Baghdatis győzte le szintúgy az első szereplésekor. A ciprusi 7-6(3), 6-4-re győzött és jutott be a második fordulóba. Rajtuk kívül szintúgy továbbjutott a mai napon Melzer, Troicki, Koubek és Ljubicic is.