2010. január 5.

Ajánló: Skins 1x01 Tony

Ma este újrakezdi az első évad első részétől a Skins című brit sorozatot a Cool. A sorozatot 2007. január 25-én mutatta be az E4 csatorna, majd a második évad végén egy karaktert leszámítva lecserélték a teljes szereplőgárdát. Hamarosan kezdik Angliában a negyedik évadát a sorozatnak, és ha lesz ötödik is, akkor várhatóan ismételten megtörténik a csere. Emellett felmerült egy mozifilm elkészítése is, de egyelőre erről elég kevés konkrét információ van.

Bár "hivatalosan" tinisorozat, ez a jelző ne tévesszen meg senkit, nem egy Narancsvidék (The O.C.) szintű sorozatról van szó, mely a maga nemében szintén remek darab. Itt nyíltan mernek olyan témákkal foglalkozni, mint szexualitás, avagy droghasználat, hiszen egy drogdíler is van a mellékszereplők között. Mindezt teszik anélkül, hogy átmennének tanmesébe, és igyekeznék a nézőbe sulykolni, hogy milyen veszélyes is a drog.

A sorozat felépítése egyedi annyiban, hogy minden rész 1-1 szereplő köré épül fel, mint például az első évad első része esetében ez a karakter Tony Stonem, akit Nicholas Hoult alakít. Igen, ő az, aki Marcus karakterét játssza az Egy fiúról (About a Boy) című filmben. Rajta kívül Dev Patel lehet még ismerős név, aki a sorozatban a muszlim Anwar Kharral karakterének megformálója, egyébként a Gettó milliomos (Slumdog Millionaire) című film egyik főszereplője.

Aki még nem látta volna a sorozatot, azoknak mindenkinek ajánlom. Akik már látták, ők pedig az én ajánlásom nélkül is újra fogják nézni szerintem. A Cool kezdte el az ismétlést heti három rész adagolásban. Kedden, szerdán és csütörtökön 0:00 órától (kedden és csütörtökön közvetlenül az X-Akták, szerdán a Cool Night Extra után), illetve meg is ismétlik kicsit később, 2:45-től. (Rossz alvók és éjjeliőrök előnyben :-))