2009. december 9.

Kirúgták, mert viccelt

Külön bejegyzést nem írtam róla, hogy még pénteken egy karbantartást követően leállt a T-Mobile hálózata, mivel igen sokan megtették ezt, ahogy az igen lassú kommunikációját is sokan szóvá tették már helyettem. Ugyanezen a napon volt először igazán szimpatikus szolgáltató számomra a Vodafone, és mától pedig biztosan nem az. Hogy miért is?

Akik fennvannak Twitteren és követik a Vodafone-t, láthatták, amikor a T-Mobile "A hálózati problémával kapcsolatban lesz hivatalos tájékoztatás. Türelmeteket kérjük!" üzenetére - úgymond - válaszul megjelent, hogy "Ok, csörögjetek ránk! ;)" Mivel ez nem egy klasszikus hivatalos felülete a cégnek, így számomra teljesen helyén való volt, hogy leütötték a magas labdát, és ezzel nem a "földön fekvő" konkurensbe rúgtak egyet. Mindehhez kapcsolódóan egy AdWords kampány is elindult, mely azt hirdette, hogy "Velünk most is elérhetnéd ismerőseid!"

Azóta azonban kiderült, hogy a Vodafone-nak nincs humora, az illetőnek pedig immár állása. Suba János kommunikációs igazgató a Mobilport kérdésére sportszerűtlennek, a tisztességes verseny szellemével ellentétesnek nevezte, illetve a (volt) munkatársuk engedély nélkül cselekedett.

Vicces, hogy egy olyan cég beszél a tisztességes versenyről, mely megtévesztő hirdetések miatt kapott egy hónapja 10 millió forintos büntetést a Gazdasági és Versenyhivataltól. És érdekes mód akkor nem beszélt Suba úr arról, hogy melyik igazgatótól vettek búcsút, aki jóváhagyta a tisztességes verseny szellemével ellentétes viselkedést.