2009. november 12.

Folytatódik a csillaghullás: Murray is kiesett

Tegnap a világelső, ma a negyedik helyen kiemelt Andy Murray búcsúzott a párizsi BNP Paribas Masters elnevezésű tenisztornától. A skót játékán meglátszott, hogy előző fordulós játéka csak ma éjjel kettő előtt nem sokkal fejeződött be. Igyekezett gyorsan letudni Radek Stepanek elleni mérkőzését, az első szettet 20 perc alatt hozta 6-1-re.

Ezt követően azonban sokat romlott Murray játéka, és a második szettet már a cseh hozta 6-3-ra, és még breaklehetőséghez sem jutott a skót. A döntő szettben is már dupla breakelőnye volt Stepaneknek, és a mérkőzésért adogathatott, amikor Murray magára talált, és visszavett egyet elvesztett adogatásaiból. Ez azonban már késő volt, a mérkőzést 1-6, 6-3, 6-4-re Stepanek nyerte meg.

A cseh ellenfele a következő fordulóban a Juan Martin del Potro - Fernando Gonzalez találkozó győztese lesz. Erre a mérkőzésre a center pálya mai programjának utolsó mérkőzéseként kerül sor.

Szintén kiesett a mai napon Nikolay Davydenko és Fernando Verdasco is. Az oroszt 6-3, 3-6, 6-4-re győzte le Robin Söderling, aki így még életben tartja reményeit a londoni szereplésre. A spanyol pedig Cilic-től kapott ki. A horvát 3-6, 6-3, 6-4-re hozta a mérkőzést.

Rajtuk kívül esélyes még a londoni szereplésre Jo-Wilfried Tsonga, miután győzni tudott ma honfitársa, Gilles Simon ellenében. Tsonga egész simán, 6-2, 6-3-as eredmény mellett jutott tovább. Gonzalez pedig - mint írtam - az esti sávban fog majd pályára lépni.