2009. november 16.

Az alacsony kerítés esete

Pár nappal korábban Twitteren már feltettem tanácstalanságomban egy kérdést, és mivel azóta is folytatta az illető azt, amiért a kérdés született, úgy gondoltam egy rövid blogbejegyzést is szentelek neki, hiszen nem kell mindenkinek követnie a Twitteremet. Az eredeti kérdésfelvetés az volt, hogy: "Nem értem, ha valakinek csak baja van a többiekkel, akkor miért lép vissza oda, ahonnan 1x már kidobták? (myvip - odaát klub)" (11. 13. 20:13)

Pár napja, talán már egy hete is, hogy először belépett valaki a myVIP-en az Odaát nevű klubomba. Érdemi hozzászólás helyett azonban az első megnyilvánulása az volt, hogy megkérdezte az egyik rendszeresen a faliújságra író tagunktól, hogy szűz-e, majd pedig átváltott egy trágár, alpári stílusra. Ez még rendben is van (nem, nincs), hülyék mindig voltak, vannak és lesznek is. Ezt már elfogadtuk.

Amit nem értek, hogy ha problémája van egy klub tagjaival, akkor miután ki lett dobva onnan, akkor miért jön vissza újra és újra, és miért folytatja azt, amiért kidobták? Ráadásul a hozzászólásai alapján ez szerinte a csajozós dumája, amiben ráadásul még semmi eredetiség nincs. Forrása feltehetően a lejartdumak.hu lehet. Lásd "Olyan vagy, mint a nagyi tévéje: sötét és nagyképű" hozzászólása. Ez egyébként azon kevesek egyike, amit nem kellett moderálnom, és ide is be tudom még illeszteni.

Ez egyébként rávilágított számomra a myVIP klubrendszerének egy fontos hibájára, miszerint nem lehetséges senkit sem huzamosabb ideig kitiltani, maximum akkor, ha a belépés a klubba jóváhagyás alapján történhet csak, és a kifogásolt személy belépését nem hagyjuk jóvá. Ez azonban inkább csak kényszermegoldás.

És az eredeti kérdésemre sem ad választ - igaz a kitiltás sem -, ha saját elmondása szerint sok olyan van a klubban, akire ráférne "észt osztani", akkor miért lép újra és újra be? Kívül tágasabb, és a belépés sem kötelező, van sok másik klub. Lehet először neki kellene jelentkeznie egy "észosztásra" - még mielőtt nem túl késő.

(A címben található mondat egy másik klubtag hasonlata az esetre, aki szerint túl alacsony az állatkert kerítése...)