2009. november 22.

ATP World Tour Finals: Jól kezdett Murray

Jól kezdte az idei ATP World Tour Finals -t a skót Andy Murray, aki három szettben tudott győzni US Open idei bajnoka, az argentin Juan Martin del Potro ellen. Murray a londoni O2 Aréna 17 500 nézője előtt szerezte meg a 6-3, 3-6, 6-2-es győzelmet, mely eredménnyel az A csoport élére került. Mindehhez alig több mint két órára volt szüksége a skótnak.

A világranglista negyedik és ötödik helyezettje eddik öt alkalommal játszott egymás ellen, ebből négyszer a skót nyert. Utoljára a Rogers Cup döntőjében találkoztak, akkor egy szoros első, illetve második és egy sima harmadik szettet követően nyert 6-7(4), 7-6(3), 6-1-re Murray.

A mostani találkozójuk elég simán indult a skótnak, aki viszonylag hamar 5-0-ás vezetésre tett szert az első szettben. A szettet végül 6-3-ra hozta Andy Murray. A második szettre azonban megfordult a játék képe. Ekkor az argentinnak sikerült könnyedén 3-0-ás vezetést megszereznie. Del Potro akkor sem veszítette el a koncentrációját, amikor Murray elkezdett visszabreakelni, és már 4-2 volt az állás. Az argentin folytatta korábbi taktikáját, mely kifizetődött számára. Immár 1-1 a nyert szettek aránya.

A döntő szettben ismételten a skót bizonyult jobbnak, del Potro még breakladbához sem tudott jutni ebben a szettben. Ez azt jelenti, hogy két óra és tíz perc játékot követően az A csoport első mérkőzésén három szettben a skót Andy Murray tudott győzni, mely jelen pillanatban - mondhatni logikusan - a csoportelsőséget jelenti számára.

[Frissítés] "Én és Juan (Martin del Potro) sem játszottunk sokat a US Open óta." - nyilatkozta Andy Murray. "Taktikailag egész jó voltam. Jó a tenyerese, sok nyerőt tud ütni. Volt egy időszak, az első szett vége és a harmadik szett eleje között, amikor nagyokat ütött.

"Andy ellen mindig nagyon nehéz a mérkőzés", mondta del Potro. "Minden tornán, minden mérkőzésen három szettet játszunk. Ma egy kicsit furcsa volt, de nagy teniszt játszott a harmadik szettben. Egy kicsit szerencsés volt, de a győzelemhez szerencse kell, és ez ma vele volt. Nagyon jó volt az atmoszféra."

[Frissítés2]