2009. május 17.

A logika magasfoka

Párszor már volt alkalmam megcsodálni a Sport1-Sport2 műsorszerkesztőinek logikáját, azonban eddig többnyire ezt magamba tettem. Legalábbis ha két csatornán, félbevágva adja le a madridi tenisztorna döntőjét, akkor az eléggé - khm... mondjuk úgy, hogy - idegesítő. Nem várom el, hogy minden egyes teniszdöntőre odafigyeljen, hiszen arra nem lehet panaszunk, hogy idén számos tornát közvetít. De az ATP World Tour Masters 1000 versenyek a 4 Grand Slam torna után a legrangosabb versenyek a teniszben, ahol igazán elvárhatna annyi lojalitást a műsorszerkesztőktől, hogy ne kelljen vándorolnia a csatornák közt.

Most ugyanis sajnos az a helyzet, hogy a tenisz amolyan púp a csatorna hátán, legalábbis én azt még nem láttam egyszer sem, hogy valamelyik focimérkőzést félidő közben (vagy bárhol máshol) félbeszakította volna, és a másik csatornáján folytatta volna. (Aki látott ilyenre precedenst, kérem jelezze!) Szóval, a döntőt két részletben, de szerencsére élőben, egymást fedve láthatjuk (ha másért nem, már ezért idegesítő, hogy nem tudta úgy szervezni a programot, hogy folyamatosan láthassuk egyetlen csatornán az egészet). Az első etap 16:00-kor kezdődik a Sport2-n és 17:15-ig tart. A második etap 17:00-kor kezdődik a Sport1-en és 18:00-ig tart.

Hogy mi lesz akkor, ha csúszik a program, és két óránál tovább tart a döntő, az egy jó kérdés. A Sport2-n ugyanis Soproni Liga, 28. forduló látható - erről jut eszembe, létezik még olyan ember, akit egy kicsit is érdekel a hazai foci? A Sport1-en pedig Spanyol bajnokság, 36. forduló.

No de sebaj, aki nem akar kapcsolgatni, vagy esetleg nem elérhető nála/a díjcsomagjában mindkét sportadó (hiszen részint ugye ezért tartom zavarónak a dolgot), neten is nyomon tudja követni az álomdöntőt. Igen, összejött az álomdöntő. Roger Federer sima két szettben legyőzte Juan Martin del Potrót. Rafael Nadal jobban megküzdött a továbbjutásért. Az első szettet elvesztette, majd kettőt rövidítésben megnyert Novak Djokovic ellen. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szerb nem fogja visszavenni a jövőheti világranglistán a harmadik helyet a pénteken 22. születésnapját ünneplő skót Andy Murray-től.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése