2009. április 19.

Kettős Red Bull győzelem!

Az élről rajtoló Sebastian Vettel nyerte a mai Kínai Nagydíjat, mögötte csapattársa, Mark Webber végzett. Az első két versenyt megnyerő Jenson Button harmadik lett. A Ferrari továbbra sem szerzett pontot.

A vasárnapra prognosztizált eső már a verseny rajtja előtt megérkezett. A nedves pályán a száraz gumik használata lehetetlenné vált, így minden eddigi taktika borult. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a biztonsági autó mögött rajtol el a futam.

A második kör végén kicsúszott a pályáról Felipe Massa, de sikerült úgy visszajönnie, hogy nem vesztett pozíciót. Egy körrel később Adrian Sutil is ugyanitt elhagyta a pályát, majd a következő körben elsőként hajtott be a boxba kerékcserére, illetve üzemanyagért. A biztonsági autó ekkor még mindig a pályán.

Az ötödik körben Kimi Räikkönen is kicsúszott az utolsó kanyarban a pályáról, ott, ahol korábban Massa és Sutil is tette. Másodikként Nico Rosberg látogatott a boxutcába, majd a mezőny legkönnyebb autójával rajtoló Fernando Alonso is követte két körrel később.

A nyolcadik kör végén, egy körrel Alonso kiállását követően kiállt a biztonsági autó. Az élen a sorrend változatlan maradt. A spanyol kiállásának köszönhetően a két Red Bull Racing az élen, mögöttük a két Brawn GP autó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése