2009. február 18.

Tematikus hétvége a CC-n

Tematikus hétvégével készül a Comedy Central Magyarország: február 21-én és február 22-én (azaz most szombaton és vasárnap) animációs sorozatokkal szórakoztatják a nézőket. A délutánt a Simpson család uralja, este Family Guy, késő este pedig a South Park kerül sorra a műsoridő végéig.

A Simpson család, angol címén The Simpsons egy nagy sikerű amerikai rajzfilmsorozat, Matt Groening-től, melyet a Fox TV-csatorna számára készített a Klasky Csupo studió, melynek alapító tagja a magyar származású Csupó Gábor. Elsőként 1987. április 19-én jelent meg, mint 2 perces műsor a Tracy Ullman Show-ban. Akkora sikert aratott, hogy két évvel később a FOX tévécsatorna 1989. december 17-én 20 perces adásban műsorára tűzte. A Simpson család azóta 20 évadot élt meg, és Matt Groeninget világhírűvé tette. Magyarországon a TV3 kezdte vetíteni 1998-tól, majd a csatorna megszűnése óta kisebb-nagyobb szünetekkel a Viasat 3, a TV 6 és a magyar Comedy Central sugározza. Ez a rajzfilm egy átlagosnak cseppet sem nevezhető családot mutat be, hétköznapi gondokkal, mindezt remek humorral párosítva.

A Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat Quahog kitalált városában. Alkotója Seth MacFarlane, aki meglepően sok szereplő hangjaként is közreműködik. A FOX televízócsatorna kezdte sugározni 1999-ben, majd bár 2002-ben törölték a műsorból a sorozatot, a sikeres DVD-eladásoknak és az Adult Swim kábelcsatornán elért meglepő nézettségi arányoknak köszönhetően a FOX 2005-ben ismét műsorra tűzte. Magyarországon a Comedy Central kezdte vetíteni 2008. októberétől. A Family Guy gyakran alkalmaz "cutaway" jeleneteket, melyek a történethez nem kapcsolódó vicces bejátszások. Ezek miatt sok kritikát is kapott a sorozat.

A South Park amerikai animációs vígjáték sorozat, melyet Trey Parker és Matt Stone készít 1997 óta. A sorozat négy alsó tagozatos fiú és családtagjaik, valamint a többi városi lakos szürreális kalandjait mutatja be, akik a coloradói South Park kisvárosban élnek. A South Park elsősorban a napi események és a popkultúra kifigurázásáról, valamint trágár és szatírikus hangvételéről ismert. A sorozat rendszeresen kigúnyolja az amerikai kultúrát, többek közt a média napihíreinek vagy híres személyiségek parodizálásával és egyéb közéleti történések feldolgozásával, közülük többet mélyen elítélve, de tabukat is döntögetve. A sorozat – melyet az Egyesült Államokban a Comedy Central sugároz 1997 óta – egyre nagyobb sikernek örvend; háromszoros Emmy-díjas, 2008-ban már a tizenkettedik évadnál jár és a készítők nemrégiben még három évad elkészítésére kötöttek szerződést a tévécsatornával. 2008 márciusa óta az összes epizód megtekinthető ingyenesen a South Park Studios című webhelyen. A sorozat alapján készült mozifilmet 1999-ben mutatták be, South Park – Nagyobb, hosszabb és vágatlan címmel.

Összefoglalva a hétvége programját:
  • 14:00 - 16:00 A Simpson család
  • 17:00 - 21:00 A Simpson család
  • 21:00 - 22:30 Family Guy
  • 22:30 - 02:00 South Park

(Leírások forrása: Wikipédia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése