2009. február 13.

Péntek 13

Ma ismét péntek van és 13 - ez pedig sokak szerint balszerencsét jelent. S bár a legtöbb ember számára a babona szerencsére soha nem válik szomorú valósággá, vannak esetek, amikor ez a nap valóban pechessé, esetleg tragikussá válik. A Mirror című brit bulvárlap összegyűjtötte a mai naphoz kapcsolódó legnagyobb pecheket.

Bob Renphrey észak-walesi nyugdíjas buszsofőr úgy döntött, hogy soha többé fel sem kel az ágyból pénteken, ha az 13-a. Nem véletlenül: az 1990-es években ilyen napokon összesen négy autót tört totálkárosra, egyszer beleesett a folyóba, máskor motorral karambolozott, és előfordult, hogy átsétált a bezárt üvegajtón.

1976. augusztus 13-a igen peches nap volt a New York-i Daz Baxter számára. A férfi pedig mindent megtett, hogy elkerülje a bajt: éppen emiatt maradt ágyban - csak éppen azzal nem számolt, hogy a hatemeletes bérház összeomlik, éppen a fejére.

Tavaly áprilisban a Temze-völgyi rendőrség helikopterekkel és rohamrendőrökkel vonult ki a bejelentésre, amely szerint egy oxfordshire-i Bicester településen egy férfi bolyong, kezében véres láncfűrésszel.

Mint kiderült, nem sorozatgyilkosról, hanem egy bulira induló fiatalról volt szó, aki a Péntek 13-a című, immár klasszikus horrorfilm főszereplőjének, a maszkos Jasonnek öltözött.

A teljes összeállítás az Inforadio.hu oldalán olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése