2009. február 17.

Internetes borkóstolás

Új módját találta meg egy francia borász a nedű szerelmeseivel való találkozásra internetes borkostolót kínálva számukra. Az érdeklődők persze nem szagolhatják és kóstolhatják a borokat a számítógép monitorán keresztül: Laurent Habrard boraiból viszont interneten lehet kóstolót rendelni. A rhone-völgyi borok 60 milliliteres porcióinak ára 3 euró 90 centtől 6 euró 90 centig (1200 forinttól 2150 forintig) mozog, de a kereskedő visszafizeti az árat, ha a kóstolóból vásárló lesz.

Az ötödik generációs borász elhatározta, hogy munkáját közelebb hozza a természet elemeihez, ökológiai projektjét 2008-ban kezdte el. Tárolja az esővizet, az energiatakarékosság jegyében szigetelte az épületeket, szél- és napenergiát használ energiaforrásként, és visszafogja a szén-dioxid-kibocsátást. Használt tölgyhordókat vesz igénybe, és nagyon visszafogottan használja a vegyi anyagokat.

Az átalakítások árát azonban vállalkozása jelenlegi állapotában nem tudta fedezni. "Több üveggel kell eladnom, és azon a csatornán keresztül kell eladnom, amelyet választottam: az interneten" - mondta a borosgazda. A szén-dioxid-kibocsátás visszafogása jegyében Habrard csökkentette a szállításokat, s inkább postai úton juttatja el a borokat. Szerinte a kóstolóüvegcsék bizonyos értelemben visszaadják a borászatban tett látogatásokat. A kis üvegek párizsi és montpellier-i tervezők munkáját dicsérik.

(Forrás: HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése