2009. február 23.

ATP Dubai: 1. nap

A dubai ATP500-as verseny első napján a center pályán elsőként a szerb Tipsarevic és a horvát Cilic lépett pályára. Papírforma szerint a tornán ötödik helyen kiemelt Cilic továbbjutását lehetett várni, az első szettet azonban egész simán 6-2-re Tipsarevic nyerte. A második szett már sokkal szorosabbnak bizonyult és csak rövidítésben dőlt el annak sorsa. Végül 7-6(3)-ra ezt már a horvát nyerte, ahogy az utolsót is 6-4-re, ezáltal ha valamivel nehezebben is, de teljesült a papírforma. Egy másik horvát, Ljubicic nyerte az első szettet a torna negyedik helyen kiemelt spanyolja, Ferrer ellen. A jó teljesítménynek itt vége is szakadt, Ferrer 6-2, 6-1-re behúzta a következő két szettet.

A center pályán a világranglista negyedik helyén álló, itt második helyen kiemelt brit Andy Murray és a magyar vonatkozással is rendelkező ukrán Sergiy Stakhovsky mérkőzésével folytatódott. Magabiztosan kezdett Murray, ettől függetlenül az első szett rövidítésben 7-6(3)-ra az ukráné lett. A bal bokája megsérült Stakhovskynak, amely miatt ápolási szünetet is kért, de tovább folytatta a mérkőzést. Murray 6-3-ra hozta a második szettet, majd a döntő játszmában is 5-3-ra vetetett és 30-0 volt, amikor egy újabb rosszul sikerült lépést követően végleg feladta az ukrán.

A holnapi programot illetően elsőként a francia Gilles Simon lép pályára a center pályán egy szabadkártyás játékos ellen. Őket az orosz Safin követi, aki a torna 8. kiemeltje és a francia Gasquet ellen lép pályára. Az első helyen kiemelt Djokovic legkorábban 16 órakor léphet pályára az olasz Cipolla ellen, majd Tursunov és Seppi mérkőzésével zárul a nap. A mérkőzéseket a Sport2 közvetíti.

Mai eredmények:
A. Murray (brit, 2.) - S. Stakhovsky (ukrán) 6-7(3), 6-3, 5-3 feladta (bal bokasérülés)
D. Ferrer (spanyol, 4.) - I. Ljubicic (horvát) 3-6, 6-2, 6-1
M. Cilic (horvát, 5.) - J. Tipsarevic (szerb) 2-6, 7-6(3), 6-4
M. Chiudinelli (svájci) - I. Karlovic (horvát, 7.) 7-6(4), 4-6, 7-6(7)
F. Santoro (francia) - V. Hanescu (román) 6-4, 6-2
T. Gabashvili (orosz) - L. Recouderc (francia) 5-7, 7-6(4), 6-3

Holnapi program (center pálya):
11:00 G. Simon (francia, 3.) - M. Ghareeb (kuvaiti)
MAJD M. Safin (orosz, 8.) - R. Gasquet (francia)
16:00 N. Djokovic (szerb, 1.) - F. Cipolla (olasz)
MAJD D. Tursunov (orosz) - A. Seppi (olasz)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése