2009. január 25.

Australian Open 2009: 7. nap

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság hetedik játéknapján a Rod Laver Aréna első mérkőzésén azonnal egy meglepetéseredmény született. A tizenhatodik helyen kiemelt francia Marion Bartoli két szettben, 61, 6-2-re verte a világelső szerb Jelena Jankovic-ot. A következő mérkőzésen már a papírforma szerinti eredmény született, az orosz Dinara Safina 6-2, 2-6, 7-5-re nyert a francia Alize Cornet ellen. A Jelena Dokic - Alisa Kleybanova találkozó két szoros szettet követően egy hasonlóan szoros eredményt hozó harmadik szettben dőlt el 7-5, 5-7, 8-6-ra a hazai versenyző javára. Már csak egy női egyes mérkőzésről nem volt eddig szó, innen Vera Zvonareva a továbbjutó.

A férfiaknál a svájci Roger Federer két elvesztett szettet követően tudott fordítani a cseh Tomas Berdych ellen. A közel három és fél óráig tartó mérkőzés végeredménye 4-6, 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-2 lett a korábbi világelső javára. A címvédő szerb Novak Djokovic is ott lesz a következő körben, miután négy szettben, 6-1, 7-6(1), 6-7(5), 6-2-re legyőzte a ciprusi Marcos Baghdatist. A játék ottani idő szerint már jócskán a késő éjszakába nyúlva ért csak véget, vagyis nem biztos, hogy jól járt Djokovic első esti sávos szereplésével a tornán. Az argentin Juan Martin Del Potroval szintén találkozhatunk még a továbbiakban is, ő Marin Cilic-el szemben bizonyult jobbnak, számszerűsítve ez 5-7, 6-4, 6-4, 6-2-t jelent. Az amerikai Andy Roddick az utolsó továbbjutója a mai napnak (időrendileg inkább a bejegyzésnek, mert előbb végzett, mint Djokovic), ő Tommy Robredot verte 7-5, 6-1, 6-3-ra, vagyis elég simán biztosította továbbjutását a torna második hetébe.

Holnap a torna második hetének első napja, azaz a nyolcadik játéknak kezdődik a 2009-es Australian Open tenisztornán. A Rod Laver Aréna programja két francia találkozójával kezdődik, azaz biztosan elmondhatjuk már előre, hogy a francia fog kiesni és a francia fog továbbjutni. A két név pedig a hatodik helyen kiemelt Gilles Simon és a tizenkettedik helyen kiemelt Gael Monfils. A délelőtti sáv utolsó programja lesz a spanyol világelső Rafael Nadal és a chilei Fernando Gonzalez mérkőzése. Az esti sávban a harmadik francia (kiemeléseket nézve az első) Jo-Wilfried Tsonga és James Blake játszik egymással. A Hinsense Aréna utolsó programja lesz a holnapi napon a brit Andy Murray és a spanyol Fernando Verdasco találkozója. További részletek az Australian Open honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése