2009. január 29.

Australian Open 2009: 11. nap

Az Australian Open tizenegyedik játéknapján az első elődöntőt az amerikai Serena Williams és az orosz Elena Dementieva játszotta egymás ellen. A jelek szerint igaz lehet a babona, mely szerint páratlan években sikeres itt Serena, ugyanis a mai 6-3, 6-4-es győzelmével ő lesz a döntő egyik résztvevője. A másik pedig az orosz Dinara Safina, aki a szintén orosz Veza Zvonarevát győzte le 6-3, 7-6(4)-re. Ugyancsak a mai nap tartották az egyik férfi elődöntőt, ahol két korábbi világelső, a svájci Roger Federer és az amerikai Andy Roddick játszott egymással. Az első szettben egyértelműen fölényben játszott Federer, a további kettőben azonban már magára talált az amerikai, fordítani azonban nem tudott, így végül a 6-2, 7-5, 7-5-ös eredmény a svájci döntőbe kerülését eredményezte.

Ellenfele már biztos, hogy spanyol lesz. A kérdés, hogy a jelenlegi világelső Rafael Nadal, vagy a torna egyik nagy esélyesét legyőző Fernando Verdasco. Magyar idő szerint 9:30-kor kezdődő mérkőzés megadja majd erre is a választ, melyet az EuroSport élőben közvetít. Emellett holnap rendezik meg a női páros döntőt, ahol Serena ugyancsak érdekelt testvérével együtt, ellenfelül az Ai Sugiyama - Daniela Hantuchova páros lesz.

Holnapi program (Rod Laver Aréna):
15:00 Női páros döntő
Daniela Hantuchova (szlovák, 9.), Ai Sugiyama (japán, 9.) - Serena Williams (amerikai, 10.), Venus Williams (amerikai, 10.)
MAJD Férfi páros elődöntő
Iveta Benesova (cseh), Lukas Dlouhy (cseh) - Sania Mirza (indiai), Mahesh Bhupathi (indiai)
19:30 Férfi egyes elődöntő
Rafael Nadal (spanyol , 1.) - Fernando Verdasco (spanyol, 14.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése