2008. december 1.

Tovább csökken

Csökkenti 5 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel a benzin átlagára 241 forint körülire, a gázolajé 267 forintra esik. A benzin ára a legolcsóbb kutakon 230 forintos szintre kerülhet. A kutaknál 10-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak az autósok. A Mol legutóbb egy hete csökkentette bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj árát.

A benzin ára az újabb csökkentéssel most már sorozatban tizenegyedik hete zuhan, szerdától összesen 67 forinttal lesz olcsóbb a 2008. szeptember 20-án tapasztaltakhoz képest. A gázolaj ára ezalatt a tizenegy hét alatt eggyel kevesebbszer, azaz tízszer csökkent és szinte minden alkalommal a benzinnél kisebb mértékben, így ezen fajta ára összesen 46 forinttal lesz olcsóbb szerdától a 2008. szeptember 20-i állapothoz képest.

A benzin szárnyalása ellenére az olajtársaság valószínűleg azért csökkentheti mégis az árait, mert az elmúlt hónapok hektikus deviza- és nyersanyagár-mozgásai közepette árazásában maradtak még tartalékok, korábban talán nem csökkentette árait olyan intenzíven, mint ahogy azt tehette volna.

Ha azonban az üzemanyagok jegyzésárainak múlt heti emelkedése tartós lesz, akkor a mostani árcsökkentés könnyen az utolsók egyikének bizonyulhat. Éppen ezért üzemanyag beszerzési döntéseink során az elkövetkezendő napokban nem árt kiemelt figyelmet fordítani az olaj- és devizaárfolyamok alakulására, figyelmeztet a Portfolio.hu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése