2008. november 14.

Kodolányis szakácsolimpikon

Az erfurti szakácsolimpia egyéni versenyében ezüstérmet szerzett Tímár Attila, a Kodolányi János Főiskola turizmus-vendéglátás szakos hallgatója. Az 1900 óta megrendezésre kerülő egyik legfontosabb és legrangosabb szakmai vetélkedőn először ért el ilyen nagyszerű eredményt kodolányis hallgató.

Négyévente rendezik meg a legnagyobb és leggazdagabb hagyományokkal rendelkező szakácsversenyt, show-t és szakmai találkozót, az Erfurti Szakács- és Cukrászolimpiát. Idén 47 országból több mint ezer szakács és cukrász vett részt az október végén megrendezésre kerülő megmérettetésen, tekintélyes, Oscar-díjas séfek, fiatal kezdő szakácsok, valamint amatőrök és egyszerű érdeklődő hobbifőzők egyaránt.

Ez az egyik legfontosabb és legrangosabb szakmai verseny a világon, nem véletlenül nevezik szakácsolimpiának. Először 1900-ban rendezték meg a mai szakmai vetélkedő elődjét, akkor Frankfurtban, ma már hagyományosan Erfurt a helyszín. Érdekesség, hogy itt meg is kóstolja a zsűri a hideg és a meleg ételeket - ez nem minden szakácsverseny esetében természetes.

"Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a főiskolánk egyik hallgatója ilyen rangos szakmai díjat nyert el, biztosak vagyunk benne, hogy eredményével a magyar gasztronómia és a Kodolányi János Főiskola hírneve tovább erősödik határainkon túl is." - mondta el dr Szabó Péter, a KJF rektora.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése