2008. augusztus 4.

Murray nyert Cincinnatiben

Két szoros játszma végén Andy Murray megnyerte élete első Mesterversenyét: az egyesült államokbeli keménypályás viadalon Novak Djokovicot győzte le a skót vasárnap este. Djokovic Nadal elődöntőbeli legyőzése után nem játszott jól a fináléban, melynek második szettje inkább azért jutott tiebreakig, mert az eddig Mestertornán még döntőt sem játszó Murray keze rendre megremegett a kulcspillanatoknál.

Egyetlen bréket sem hozott az első játszma, bár Murraynek többször is lehetősége volt elvenni a szerb adogatását. Aztán a rövidítésben előjött a különbség, Murray minibrékkel kezdett, majd egy szépen felépített támadással és egy ásszal 3-0-ra elhúzott, ezt az előnyt végig tartva pedig nyerte az első játszmát.

Második szett 1-1-nél, közel másfél órányi játék után jutott először bréklabdához Djokovic, élt is az alkalommal, de ellenfele rögtön visszabrékelt, nem változott tehát érdemben a helyzet. Murray 4-3-as vezetésnél elvette Nole adogatását, így a meccsért szerválhatott, de négy meccslabdából egyet sem tudott kihasználni; ebben a gémben ütött először kettős hibát a skót, mindjárt kettőt is egymás után. Ismét elmentek tiebreakig a felek, ahol ezúttal is végig vezetett Murray, aki 4-4-nél fonák-kereszttel zárt le egy káprázatos labdamenetet - talán ekkor hitte el végérvényesen, hogy megnyeri a döntőt. Djokovic még hárított egy meccslabdát, de a hatodikat már nem hagyta ki a skót, s 2 óra 23 percnyi játék után megszerezte első tornagyőzelmét Cincinnatiben.

"Óriási győzelem ez. Nagyon nehéz megnyerni az ilyen tornákat, sorozatban öt napja mindig volt meccsem, szóval eleget játszottam. Sokat jelent a győzelem, kifizetődött az a sok munka, amit az erőnlétem javításáért végeztem. Novakkal 13-14 éves korunk óta játszunk egymás ellen, örülök, hogy ő volt itt ma" - mondta a döntő után a pekingi olimpiára repülő Murray.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése