2008. augusztus 29.

A Chrysler szabadulna a Dodge Vipertől

Az Electronic Arts a lipcsei Games Conventionön jelentette be, hogy a Sims sorozat következő pc-s játéka, a cég zászlóshajójának számító The Sims 3 2009. február 20-án kerül világszerte a boltokba. A Sims 3 az elődei kitaposta úton jár, szóval virtuális emberek életét kell majd alakítanunk. A játék főbb újdonságai közt lesz a teljesen bejárható város, a megújított „Sim létrehozása” funkció, az egyedi személyiségjegyek, a korlátlan testre szabhatóság és a felgyorsított játékmenet. A hír folytatása az Index TechBlogban olvasható. (Igen, a link vicces, mert 4-et ír, úgy látszik az Indexnél is elírnak néha dolgokat)

Meglepő bejelentést tett tegnap a legkisebb detroiti autógyártó: vételi ajánlatokat vár a Dodge Viper sportkocsit előállító üzemre, és a típus gyártási jogaira. Nem titok, hogy a Chrysler vezetése nehéz helyzetben van. A terepjáró-eladások zuhannak, a veszteség egyre nagyobb, miközben a Daimlerrel való szakítás után a épp saját lábára kellene állnia a vállalatnak. Épp ezért ameddig nem sikerül alapjaiban megújítani a típusválasztékot, és ezzel ismét növekedési pályára állítani a céget, addig megpróbálnak megszabadulni minden felesleges költségnövelő tényezőtől. Már leállították néhány kevésbé sikeres típus gyártását, utcára tettek néhány ezer munkást és visszavették a termelést, ahol szükség volt rá, de úgy néz ki, mindez nem elég. Folytatás a Totalcar oldalán.

Megérkezett az újabb hogyvolt adag, és most ismételten úgy jött össze, hogy egy bejegyzésen belül szerepelhet a Gilmore Girls és a Supernatural is. Kezdük először a Szívek Szállodájával, mely az ötödik évad hatodik és tizedik részek közti epizódokat öleli fel. Lássunk belőle egy kis kedvcsinálót: "(...) A Gilmore házban közben zajlik a párzási rituálé, Emily úgy beöltöztette Roryt, hogy a Buckingham palotában sem vallana vele szégyent, és idecsődítette az összes ismerőse házasulandó korban levő fiát, nem kispályázik. Az igazán durva az, hogy ebbe a kategóriába Logan is beletartozik, aki önkéntesen és persze teljesen önzetlenül (/szarkazmus) kimenti Roryt az elkényeztetet beképzelt ficsúrok közül, mintha ő nem lenne pont ugyanolyan. Sőt, barátokat is hozott, mert Logan nem működik hasonszőrű idióta haverjai nélkül, és elviszik Roryt egy kis iszogatásra a kerti házba, hogy leamortizálják Richard teljes piakészletét. Rory ebben az epizódban az önálló akaratát valahol csúnyán elhagyta, mert oda megy, ahova viszik, és ebben az állapotban teljesen kimegy a fejéből, hogy neki Dean-nel a ház előtt kéne találkoznia. Mert még elvileg Dean is benne van a képben. Vagyis csak volt, mert amikor egy laza fél órás késéssel, a teljes családi ékszerkészlettel magán, részeg úrifiúk társaságában Rory kitámolyog az ajtón, Deannek nem tart sokból levonnia a következtetést, hogy nincs többé helye Rory életében., És mit lép erre az erős akaratú, határozott, okos kis Rory Gilmore? Nagy büdös semmit. Dean el, Rory magához képest elképesztően ostobán pislog, és hagyja, hogy a Logan bandája (akik természetesen az egész faramuci szakítást végignézték) visszarángassa a pároztató bulira. És nagy fájdalommal kell bejelentenem, hogy ez az a pillanat, amikor a sorozat végképp búcsút vett Rory Gilmore karakterétől, mert a lány, akit ezek után Alexis Bledel alakít távolról sem emlékezet arra a Roryra, akir az első 4 évadban megismertünk. (...)" Teljes terjedelmében itt olvasható.

Zárásként megérkeztünk az Odaát soron következő hogyvoltjához, mely az első évad tizenkilencedik részét írja le, ami magyarul a festmény bosszúja címet viseli. Teljes terjedelmében itt található az írás, a rövid részlet belőle pedig itt: "(...) Este Sarah a sírásó tudományukat is megismeri. Miután elégetik a maradványokat, még azért elmennek Evelyn házába, biztos ami biztos. Dean kint marad, így Sarah és Sam kettecskén vonulnak be, Dean még bíztatja is öccsét, hogy legyen egy kis hmmm. És bent mit vesznek észre? A képről hiányzik valaki, és a borotva is. Igen ám, de Isaiah ott van, csak az édes, babaszerű kicsilány, akit mellesleg örökbefogadtak. Az ajtó hirtelen bezárul, a kislány foglyul ejtette őket. Dean hiába rohan segíteni, az ajtót nem tudja kinyitni. Most, hogy védekezni tudjanak só kellene, vagy vas. De sót azt nem találnak, ezekszerint Evelyn eléggé sótlan volt, haha. Akkor már csak a vas segíthet, de abból is csak a tiszta vas a jó. (...)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése