2008. július 19.

Boldog Születésnapot, Jared!

A mai napon ünnepli 26. születésnapját Jared Tristan Padalecki. A Texas állam-beli San Antonio-ban született 1982. július 19-én. Anyja, Sharon Kammer angoltanár az East Central Középiskolában. Apja, Gerald R. Padalecki adófelügyelő és könyvelő. Az apai nagyapja lengyel volt. Idősebb bátyja Jeff, húga Megan. Színészi tanulmányait 12 éves korában kezdte.

San Antonio-ban nőtt fel, tanulmányait a James Madison Középiskolában végezte. Egy osztálytásával, Chris Cardeans-szel 1998-ban megnyerték a Nemzetközi Igazságügyi Bajnokság versenyét értelmezés témakörben. Megpályázta 2000-ben az Elnöki Továbbtanulási Programot (Presidential Scholars Program), melyet meg is nyert. Díjat nyert 1999-ben a híres fiatalok díjátadóján. Részt vett a Teen Choice Awards-on, ahol megismerte későbbi menedzserét. Eredetileg a Texasi Egyetemen tervezte folytatni tanulmányait, végül azonban a kaliforniai Los Angeles városába költözött, hogy ott folytathassa színészi tanulmányait.

Jared vendégszereplő volt a nálunk elsősorban az RTL Klub műsorán látható orvosi dráma sorozatban, a Vészhelyzetben. Ezt kövezze Dean Forester szerepe a Szívek Szállodája című sorozatban, ahol öt évadon keresztül játszotta el Rory Gilmore barátját. A színészet kedvéért meg kellett tanulnia levetkőznie a texas-i akcentusát. Ebből a szempontból előnyös volt, hogy a sorozatban megformált karaktere Chicago-ból származott, így alkalmanként belefért az apró nyelvbotlás. Szerepéről tudni kell még, hogy nem ő volt az eredeti Dean. Korábban mást választottak a karakter megformázására, ő csak a harmadik volt a sorban. Dean karakterének megformálásában nagyon lelkes és intenzív volt. A show ideje alatt több filmben is feltűnt, mint a New York-i bújócska, Cry Wolf, Viasztestek.

Az igazi főszerepig 2005-ig kellett várnia. Ekkor kapta meg az Odaát című sorozat Sam Winchesterének szerepét. Sam 1983. május 2-án született a kansasi Lawrence-ben. Itt élt és nevelkedett John és Mary Winchester második gyermekeként. A kis Sammy-re már akkor is nagyon vigyázott a nála négy évvel idősebb bátyja, Dean. Anyjuk meggyilkolása után John megtanította fiainak a természetfeletti lényekre való vadászat fortélyait, ám Sam egy másik életet választott: összeveszett apjával, szerzett magának egy Jessica nevű barátnőt, és beiratkozott a Stanford Egyetemre. Sam művelt ember, rengeteg könyve van, és egy Laptopja, amin információkat tud gyűjteni. Bátyjával ellentétben ő komolyabban veszi a dolgokat, ám hozzá hasonlóan nagyon segítőkész. Az évadok során több visszaemlékezést is láthatnak a nézők az ő és bátyja gyermekkorából. Az egyik arról szól, hogy Dean hibájából a kis Sammy majdnem meghalt, egy másik pedig az 1991-es Karácsonyukat mutatja be.

Jelenleg Los Angelesben él Kalifornia államban, de az Odaát című sorozat forgatási munkálatai miatt sok időt tölt Brit Kolumbiában, Vancouverben. Hosszú ideig Sandra McCoy volt Jared Padalecki barátnője. Az eljegyzésükről szóló hírek után nem sokkal a nyilvánosság felé nem részletezett okok miatt külön váltak útjaik.

Jared közeli barátságot ápol Chad Michael Murray-vel, akivel a Szívek szállodája című sorozatban és a Viasztestek című filmben is együtt játszott. Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy a Szívek szállodájávan Chad által megformált karakter a Tristan nevet viselte, ami Jared középső neve is egyben. Legjobb barátjának Odaát-beli testvérét, Jensen Acklest tartja. Jared és Jensen voltak a 2005-ös People Magazin címlapján "Szexi Szellemirtókként".

Az Odaát második és harmadik évada között a The Christmas Cottage című filmet forgatta, ebben Thomas Kinkade festő szerepét játsza el. A harmadik és a negyedik évad között pedig az új Péntek 13 feldolgozásán dolgozik, főszereplőként láthatjuk viszont benne. Az előbbi film megjelenése 2008 végén várható, utóbbi pedig - stílusosan - péntek 13-án fog megjelenni. Egészen pontosan 2009. február 13. a dátum. Aki a sorok között olvas, észrevehette, hogy ősztől az Odaát című sorozat is visszatér Amerikában a negyedik évaddal a CW képernyőjére. A kezdési időpontről egyelőre több hír is kering, amint biztos lesz, arról a TyBlog is be fog számolni.

Zárásként néhány érdekesség Jared Tristan Padaleckiről. Kedvenc könyve a A nagy Gatsby (The Great Gatsby). Kedvenc zenekara az Our Lady Peace. Kedvenc fagyija a csokifagyi édes kekszreszelékkel. Hétvégénként szívesen visel inget farmerrel, teniszcipővel, avagy bármi mást, ami kényelmes viselet. Kedvenc étele a sajtburger mustárral, salátával és paradicsommal. Két kutyája van, nevük Harley and Sadie.

Mindezek után nem maradt más hátra, mint megismételnem a bejegyzés címében szereplő mondatot. Boldog 26. születésnapot Jared Tristan Padalecki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése