2007. szeptember 3.

Szávay negyeddöntős

Szávay Ágnes két jászmában, 6:4, 7:6-ra legyőzte az ukrán Julija Vakulenkót, s ezzel már a legjobb nyolc között van az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A magyar éljátékos korábban a cseh Uhlirovával az oldalán párosban is beverekedte magát a negyeddöntőbe, ráadásul az eddigi fantasztikus menetelése során még játszmát sem vesztett.

A US Open előtt a New Haven-i torna döntőjét még hátsérülés miatt kénytelen volt feladni Szávay, akinek szerencsére a New York-i teljesítményén egy cseppet sem érezhető az a sérülés. Egyesben négy, párosban pedig már három nyert mérkőzésen van túl, s mind a hét meccset játszmaveszteség nélkül hozta.

Pedig a ma délutáni, Vakulenko elleni összecsapás rosszul kezdődött, hiszen mindjárt az első gémben az ukrán elnyerte Szávay adogatását, ám szerencsére nem sokkal később sikerült ezt a breakhátrányt egalizálni. Aztán Szávay jutott breakelőnyhöz, amit Vakulenko dolgozott le, majd Ági 5:4-es előnyénél ismét elnyerte a világranglistán 50. helyen álló ellenfél adogatását, s ez egyben a játszmagyőzelmet jelentette.

A folytatás nagyon kemény csatát hozott, 3:3-ig mindkét fél hozta a saját adogatásait, akkor azonban Vakulenko ismét breakelőnyhöz jutott, ám Szávay – ahogyan az a nagykönyvben meg van írva – azonnal javított, majd a következő két gém is hasonlóan alakult: előbb Vakulenko jutott breakelőnyhöz, majd Szávay egyenlített. Aztán 5:5-nél – több breaklabdát hárítva – Ági megnyerte a saját adogatását, s mivel az ukrán is megnyerte ugyanezt, jöhetett a rövidítés, amelyen Ági végül 7:1-re megnyert.

Szávay ezzel bejutott a US Open negyeddöntőjébe, ahol a fehérorosz Azarenka és az orosz Kurnyecova mérkőzés győztesével találkozik majd, ám előbb még Uhlirovával az oldalán párosban lép pályára, ahol – ugyancsak az elődöntőbe jutásért – a Foretz, Svedova, francia-orosz kettős lesz az ellenfelük.

(Forrás: Óbudai Sport)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése