2007. augusztus 2.

Egy hónapja

Újabb hét, ezáltal immár - szinte hihetetlen - egy hónap telt el a műtétem óta. Hétfőn visszajön nyári szabadságáról a műtétet végző professzor is, így lassan megyek Veszprémbe kontrollra. A seb egyébként szépen gyógyul, már egész szépnek mondható, ha figyelembe vesszük hogy nézett ki anno. Lassan - valóban lassan, mert csak további két hét múlva - lejár a kímélő diéta ideje is, mely azért szükséges, mert kb. 6 hétre azért szükségük van a beleknek, hogy összeforrjanak. És természetesen akkor is csak fokozatosan szabad visszatérni a szokásos étrendre.

Ha étrendről beszélünk, akkor mindenképp vissza kell kicsit kanyarodnom a kórházi koszthoz, ugyanis anno úgy emlékszem ezt a gyöngyszemet nem osztottam meg a kedves blogolvasóimmal. Ez nem más, mint egy kiadós (?) kórházi reggeli fotója az általuk biztosított tálalásban. Jó étvágyat!


Tovább tart a műtét következtében bekövetkezett idegsérülésem fizikoterápiás gyógykezelése. Ma is voltam kezelésen, és valószínűleg egész augusztusban kell még járnom kezelésre. Erről jutott eszembe - ha valaki szakértő, akkor igazán megválaszolhatná -, hogy amennyiben szeptember hónapban is kellene kezelés, amikor már Fürstenfeldben leszek, akkor az EU-s kártyával kifizeti-e az OEP az ottani kezelést, avagy ez volt a hét vicce? Állítólag egyébként egész jól gyógyul, és valóban én is érzek lassú, de fokozatos javulást e téren. Ezt mondjuk apukám kevésbé akarja eredménynek elismerni, ő már azt várná, hogy mozogjon, de amikor kezdetben akár fél évet is mondtak a teljes gyógyulásnak, nos ahhoz képest jól állunk, és várhatóan ennyi időre azért nem lesz szükség. Legalábbis merem remélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése