2007. április 1.

Djokovic nyert Miamiban

A 19 esztendős szerb Novak Djokovics nyerte a Miamiban rendezett férfi teniszviadalt úgy, hogy a vasárnapi döntőben esélyt sem adott a Roger Federert márciusban kétszer is legyőző Guillermo Canasnak.

A fiatal Novak Djokovics Miamiban bebizonyította, miért is tartják őt a jövő nagy bajnokának. A kéthetes torna során többek között a spanyol Rafael Nadalt, valamint a brit Andy Murrayt is legyőzte, és a döntőben is remekelt: könnyedén, három szettben verte Guillermo Canast. Az argentin teniszező, aki márciusban kétszer is legyőzte a világelső Roger Federert, sehogy sem találta a rendkívül energikus szerb játékának ellenszerét. Djokovics úgy nyerte meg a tornát – életében először –, hogy egyetlen szettet sem vesztett, ez előtte csak Ivan Lendlnek (1989) sikerült a viadal 23 éves történetében.

A 19 éves talentum szezonbeli második, pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta a profik között, és ezzel hetedik helyre lép előre a világranglistán. Talán mondani sem kell, ez lesz élete legjobb helyezése.

Miaimi, férfi torna, döntő:
Djokovics (szerb, 10.)-Canas (argentin) 6:3, 6:2, 6:4

(Forrás: FigyelőNet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése