2012. augusztus 29.

Dallas az RTL Klubon

A két Dallas film után ma itt a dupla részes szezonnyitója az új sorozatnak, mely a nyár elején debütált a tengerentúlon, az ősz beköszöntére pedig már hozzánk is megérkezett - megelőzve például a briteket is. A 10 részes első évadnak lesz folytatása is, mégpedig a tervek szerint 15 részes második szezon formájában. Az eredeti széria szereplőiből visszatér Linda Gray, aki odakint Sue Ellen, itthon inkább Samantha néven ismert, és természetesen Jockey (J.R.) és Bobby, azaz Larry Hagman és Patrick Duffy is. Továbbá feltűnik  Steve Kanaly, azaz Ray Krebbs, Charlene Tilton, azaz Lucy Ewing és Ken Kercheval Cliff Barnes szerepében. Az új sorozat főszereplői Johnny és Christoper, akiket Josh Henderson és Jesse Metcalfe alakít.

Az évad első két része ma 21.00 órától lesz látható, ezt követően az új részek szerdánként 21.25-től érkeznek az RTL Klub műsorán. 

RTL Klub ajánló:

2012. augusztus 27.

Sikerrel vette az első akadályt Murray

Egyáltalán nem játszott jól idei első US Open mérkőzésén Andy Murray, azonban végül ennyi is elég volt ahhoz, hogy három szettben biztosítsa továbbjutását. Alex Bogomolov Jr. a második szettben volt a legközelebb ahhoz, hogy elvegyen egy játszmát a britek olimpiai aranyérmesétől, de a fontos pontokból jellemzően Murray került ki győztesen, így a szett végére itt is fordítani tudott. Az első szett eleje inkább hasonlított egy női találkozóra a sorozatos break miatt, mely oka feltehetően az esőszünet volt, mely miatt a legkorábban (magyar idő szerint) 19.00 órakor kezdődő mérkőzés csak jó 2 óra csúszással startolhatott el. A továbbjutó tehát Murray lett, miután 6-2, 6-4, 6-1-re hozta a találkozót. A következő fordulóban a Hiroki Moriya - Ivan Dodig mérkőzés győztese vár a skótra. Esélyesebbnek inkább Dodigot mondanám, a lehetséges folytatás pedig Lopez, Raonic és Tsonga lehet az elődöntőig, majd jöhet Federer és Djokovic, és a Grand Slam trófea :) Legalábbis én nagyon remélem, hogy az olimpiai aranyérem után szépen lassan megérkezik az első GS győzelem is.

2012. augusztus 15.

Merlin 4. évad az AXN-en

Merlin: A legsötétebb óra (4. évad szezonnyitó)
Ma 17.20-kor elkezdi vetíteni a Merlin című sorozat negyedik évadját az AXN, majd ezentúl minden hétköznap ebben az időben jönnek a további részek. Most először fogja vetíteni az AXN a sorozat legújabb évadját - az ötödik ősszel érkezik majd kint. A negyedik évad egy duplarészes szezonnyitóval indul, és nem akarok spoilerezni azoknak, akik még nem látták az új részeket, de bizony lesz miért izgulni a mai rész után a holnapi folytatásig. Ha eddig nem nézted a sorozatot, akkor is érdemes lehet becsatlakoznod, mert igazán remek 13 részt hoztak össze a negyedik etapra, ami az angoloknál is nézettségi rekordokat döntött a korábbi évadokhoz képest. A szezonnyitó címe egyébként The Darkest Hour, vagyis a legsötétebb óra. A kép is a szezonnyitó epizódokból származik.

2012. augusztus 5.

Olimpia: teniszérmek

Andy Murray: aranyérem férfi egyesben,
ezüstérem vegyespárosban
A mai napon véget értek a teniszmérkőzések a londoni olimpián, így itt az ideje egy gyors összefoglalót írnom az érmesekről. A számomra legfontosabb érmet a számomra legfontosabb versenyző nyerte meg - lásd előző bejegyzésem -, vagyis a férfi egyéni aranyérem a skót Andy Murray-hez került. Ezüstérmes lett Roger Federer, aki ellen 6-2, 6-1, 6-4-re nyert a döntőben Murray. A bronzérmet Juan Martin del Potro kapta, aki a bronzmeccsen Novak Djokovic ellen nyert 7-5, 6-4-re.

A férfi párosok közt is oda került az érem, ahova leginkább reméltem, vagyis a Bryan testvérekhez. Ők a francia Llodra/Tsonga ellen játszották a döntőt, míg a bronzéremért egy másik francia páros, Benneteau és Gasquet játszott Ferrer és Lopez ellen. Érmet végül előbbiek szereztek, szóval bár aranyat nem nyertek a franciák, búslakodni nincs okuk.

Andy Murray aranyérmes

Andy Murray: GS győzelem még nincs,
aranyérem már van
Ma játszották a férfi egyes döntőt a londoni olimpián, amit sima három szettben 6-2, 6-1, 6-4-re nyert Roger Federer ellen, vagyis ami nem sikerült Wimbledonban, az most ugyanott az olimpia keretein belül igen. Ezt követően vegyespárosban Laura Robson oldalán egy újabb aranyéremért harcba szállt Murray, azonban Max Mirnyi és Victoria Azarenka 2-6, 6-3(10-8)-ra nyerni tudott a brit páros ellen. Vagyis övék az arany, Murray itt az ezüstéremmel kell, hogy beérje. Férfi párosban sajnos korán búcsúzni kényszerült testvére oldalán, ott az aranyérem a Bryan testvéreké lett. Ma játszották a bronzmeccset is férfi egyesben, ahol del Potro 7-5, 6-4-es győzelmet ért el Djokovic ellen, vagyis az argentiné lett a medál, az épp hullámvölgyben lévő szerb pedig érem nélkül távozik Londonból.